30.06.2016. Vijesti

ZADAR – U sklopu posjeta Zadarskoj županiji veleposlanik Kanade u Hrvatskoj Nj.E. Daniel Maksymiuk posjetio je i tvrtku za gospodarenje otpadom Eko d.o.o. Kanadski veleposlanik istaknuo je veliki interes za poslovnom suradnjom s hrvatskim tvrtkama, istaknuvši kako je kanadskim tvrtkama posebno zanimljivo ulaganje u gospodarski sektor koji se bavi čistom tehnologijom i održivim razvojem te obnovljivim izvorima energije.
U razgovoru s pomoćnicim direktora Sašenkom Korenov i voditeljem projekta gospodarenja otpadom Damirom Marunom, kanadski veleposlanik pobliže je upoznat s projektom Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje koji će s radom početi krajem 2018. godine.
Poznavanje prilika i hrvatske legislative posebno su pokazali Synthia Dodig, savjetnica za trgovinu i Jan Scazighino, viši trgovinski savjetnik veleposlanstva Kanade za regiju, koji su bili u veleposlanikovoj pratnji.

Mislim da radite dobar posao, pričekat ćemo izbore u Hrvatskoj i onda vidjeti kako se i u kolikoj mjeri Kanada ovdje može uključiti u procese i projekte gospodarenja otpadom, kazao je veleposlanik Maksymiuk.