03.08.2021. Istaknuto, Vijesti

Temeljem Odluke direktora TD Eko d.o.o. za gospodarenje otpadom Zadarske županije broj: 02/25 od 24. lipnja 2021. godine, djelatnici ove tvrtke od 1. rujna 2021. godine sele na gradilište Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje.

Kako upravna zgrada još nije dovršena, a njezina izgradnja planirana je do kraja ove godine, djelatnici će do tada biti smješteni u kontejnerske module koji se ovih dana postavljaju na lokaciji u Biljanima Donjim.

Projekt izgradnje CGO-a Biljane Donje vrijedan je 486 milijuna kuna (bez PDV-a), od čega 76 posto sufinancira EU iz Kohezijskog fonda, 14 posto Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, dok preostalih 10 posto vrijednosti projekta sufinanciraju suvlasnici tvrtke Eko, a to su Grad Zadar, Grad Benkovac i Zadarska županija.

Ugovor za projektiranje i izvođenje radova na izgradnji CGO-a potpisan je u travnju 2019., a predviđeni rok dovršetka radova je prosinac 2022. godine.

Radovi na gradilištu odvijaju se svakodnevno punim intenzitetom, a sve građevinske dozvole, ukupno njih 13, su ishođene.