Postavke kolačića

Naša stranica koristi kolačiće

Neki od njih du neophodni za ispravan rad stranice, dok neke možete ugasiti u postavkama.

Projekt izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda strukturnifondovi.hr europski-fondovi.eu/konkurentnost-i-kohezija
Fondovi loga

Djeca najbrže usvajaju dobre navike za zaštitu okoliša

Djeca najbrže usvajaju dobre navike za zaštitu okoliša

26. 04. 2022.

Povodom Dana planeta Zemlje, Dječji vrtić Ljubičica posjetio je zanimljiv gost, gospodin Otpadić, ekološka maskota napravljena od recikliranih materijala. Edukativnu i ekološku akciju vrtić je organizirao u suradnji s tvrtkom za gospodarenje otpadom Zadarske županije – Eko Zadar. Tom prilikom, mališani su naučili razliku između otpada i smeća te pravila za kvalitetno razvrstavanje otpada. Tako djeca, osim što uče raspoznavati čemu služi žuti, plavi, zeleni i smeđi spremnik, uče iskoristiti različite materijale, te kako od otpada napraviti nešto novo i ponovno upotrebljivo. Za kraj edukacije, mališani su dobili i prigodne poklone od recikliranog materijala te slikovnicu o avanturama glavnog junaka ove priče. Ravnateljica dječjeg vrtića Ljubičica Jasenice, Jelena Han ističe kako vrtić s velikim zadovoljstvom podržava sve ovakve akcije jer su upravo djeca ta koja, ako im se pristupi na pravi način, najbrže i najučinkovitije usvajaju poželjne navike, a što je najbitnije, kasnije te navike i znanja prenose i na svoje roditelje, djedove i bake, braću i sestre, kao i na ostale članove obitelji i prijatelje.

U našem vrtiću već neko vrijeme provodimo aktivnosti vezane za očuvanje okoliša te smo u tu svrhu izradili i svoje gospodina i gospođu Otpadić te različite edukativne igre. Osim toga, bitno je naglasiti kako smo ostvarili i suradnju s tvrtkom Čistoća Zadar, koja nam je donirala dva vesela spremnika za razdvajanje otpada. Nadamo se da ćemo kod naše djece barem dijelom probuditi svijest o važnosti brige za okoliš, kazala je ravnateljica Han.

IZVOR: Zadarski List