Postavke kolačića

Naša stranica koristi kolačiće

Neki od njih du neophodni za ispravan rad stranice, dok neke možete ugasiti u postavkama.

Projekt izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda strukturnifondovi.hr europski-fondovi.eu/konkurentnost-i-kohezija
Fondovi loga

Edukacija za komunalne tvrtke u CGO Biljane Donje

Edukacija za komunalne tvrtke u CGO Biljane Donje

26. 10. 2023.

BILJANE DONJE - U Centru za gospodarenje otpadom Biljane Donje, koji je najvećim dijelom sufinanciran sredstvima iz Kohezijskog fonda (OPKK 2104. – 2020.) odvijaju se završni radovi prije samog testiranja postrojenja. Centar će se u probni rad pustiti do kraja ove godine, što znači da će se sljedeće godine otpad s područja cijele Zadarske županije i polovice Ličko-senjske županije dovoziti u Biljane Donje na obradu. S ciljem da ta tranzicija protekne što jednostavnije te da komunalne tvrtke što bezbolnije prijeđu na novi sustav gospodarenja otpadom, tvrtka Eko d.o.o. za gospodarenje otpadom Zadarske županije provodit će edukacije za predstavnike jedinica lokalne samouprave, odnosno direktore komunalnih poduzeća koji djeluju na području obuhvata CGO-a Biljane Donje.

Naime, početkom rada CGO-a Biljane Donje zatvaraju se sva odlagališta otpada na području Zadarske županije i južnog dijela Ličko-senjske županije.

Obzirom na to da se početkom rada CGO-a, za sve dionike sustava (davatelje javnih usluga) mijenja postojeći sustav gospodarenja miješanim komunalnim otpadom, odlučili smo održati Program edukacije za komunalne tvrtke na području obuhvata CGO Biljane Donje. U ovim edukacijama naglasak će biti na aktivnostima koje je nužno provesti kako bi se osigurala nesmetana tranzicija komunalnih tvrtki na novi sustav gospodarenja miješanim komunalnim otpadom, kazao je Dino Perović, direktor tvrtke Eko d.o.o.

Kako bi se omogućila što bolja informiranost, edukacija je predviđena u malim grupama i to u tri pojedinačna termina 8., 9. i 10. studenog 2023. godine, ograničena je na pet osoba po terminu kako bi se osigurao individualni pristup edukaciji, a predviđen je i terenski obilazak Centra. U sklopu edukacije svakom pojedinom sudioniku pomoći će se da se napravi Plan mjera za smanjenje nastanka otpada.

Edukaciju provodi stručnjakinja za gospodarenje otpadom prof.dr.sc. Aleksandra Anić Vučinić, predstojnica Zavoda za inženjerstvo okoliša Geotehničkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Zato pozivamo komunalne tvrtke da se odazovu u što većem broju.