Postavke kolačića

Naša stranica koristi kolačiće

Neki od njih du neophodni za ispravan rad stranice, dok neke možete ugasiti u postavkama.

Projekt izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda strukturnifondovi.hr europski-fondovi.eu/konkurentnost-i-kohezija
Fondovi loga

Gospodin Otpadić ove je godine educirao gotovo 1000 djece

Gospodin Otpadić ove je godine educirao gotovo 1000 djece

24. 06. 2022.

Završetkom školske godine završila je još jedna avantura gospodina Otpadića. Već pet godina ovaj simpatičan lik, izrađen u potpunosti od reciklabilnog otpada, obilazi škole i vrtiće diljem Zadarske županije, kao i južnog dijela Ličko-senjske, s ciljem edukacije djece o važnosti i načinima recikliranja otpada.

Tako je od siječnja do svibnja ove godine gospodin Otpadić, u društvu svoje prijateljice Mirte, posjetio šest osnovnih škola u kojima je održao radionice za prve i druge razrede te osam dječjih vrtića, a educirao je djecu i na Festivalu cvijeća u Sv. Filipu i Jakovu. Sveukupno, samo u proteklih pet mjeseci kroz edukativnu radionicu Avanture gospodina Otpadića prošlo je gotovo 1000 djece.

Ova školska godina je i za nas bila specifična, jer u prvom dijelu zbog epidemioloških mjera nismo mogli održavati radionice. No, zato smo u tom razdoblju dijelili naše promotivne materijale, kako bi djeci, ali i njihovim učiteljima i roditeljima, približili našu eko-priču. Srećom, sve se polako vratilo u normalu i možemo reći da smo jako zadovoljni odrađenim poslom ove godine – kaže Mirta Matić, stručna suradnica za odnose s javnošću, edukaciju i arhiv u tvrtki Eko d.o.o.

U PROTEKLIH PET GODINA, OTKAKO JE GOSPODIN OTPADIĆ IZ TVRTKE EKO D.O.O. KRENUO U SVOJE AVANTURE, ODRŽAO JE PREKO 100 RADIONICA I EDUCIRAO NEKOLIKO TISUĆA DJECE.

Gotovo da nema škole i vrtića u Zadarskoj županiji i južnom dijelu Ličko-senjske koju nismo obišli. Djeca su odlično prihvatila gospodina Otpadića, koji ih na simpatičan način, kroz svoje zgode i nezgode, uči kako reciklirati i pravilno razvrstavati otpad. Često imaju mnoga pitanja i pokazuju velik interes za ovu temu, što i jest naš konačan cilj.

Nakon ljetnih školskih praznika, ovaj edukativni projekt nastavlja se početkom nove školske godine, do kada će gospodin Otpadić zasigurno imati nove priče i dogodovštine za svoje male učenike.

Otpad nije smeće, već sirovina koju je potrebno selektivno prikupljati, obrađivati, reciklirati te vratiti u upotrebu. Time se smanjuje količina otpada te čuvaju priroda i okoliš. A da bi se uspostavio održiv