Postavke kolačića

Naša stranica koristi kolačiće

Neki od njih du neophodni za ispravan rad stranice, dok neke možete ugasiti u postavkama.

Projekt izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda strukturnifondovi.hr europski-fondovi.eu/konkurentnost-i-kohezija
Fondovi loga

Izaslanstvo Republike Gruzije u posjetu našem centru

Izaslanstvo Republike Gruzije u posjetu našem centru

13. 11. 2023.

Izaslanstvo Ministarstva regionalnog razvoja i infrastrukture Republike Gruzije obišlo je prošlog tjedna primjere dobre prakse korištenja fondova Europske unije u Zadarskoj županiji. Kao zemlja kandidat za članstvo u Europskoj uniji, Gruzija želi učiti iz iskustava zemalja koje su nedavno prošle taj proces te su za studijsko putovanje odabrali zadarsko područje.

Tijekom višednevnog boravka prezentiran im je hrvatski sustav za EU fondove, a u Zadru su nazočili prezentaciji u Regionalnoj razvojnoj agenciji Zadarske županije, obišli projekte u Zadru, Biogradu i Ninu, a u zgradi SEP, nekadašnjoj Tehničkoj školi prikazan im je proces rekonstrukcije nekadašnje Tehničke škole, kao i druge projekte sufinancirane fondovima Europske unije. Posljednjeg dana boravka u našoj županiji, gruzijsko izaslanstvo obišlo je Centar za gospodarenje otpadom u Biljanima Donjim, koji je najvećim dijelom sufinanciran EU sredstvima iz Kohezijskog fonda.

Prezentaciju projekta Izgradnje CGO-a, koji uskoro kreće u probni rad, održao je direktor tvrtke Eko d.o.o. Dino Perović, odgovarajući na brojna pitanja gostiju koji u skoroj budućnosti također planiraju ovakve infrastrukturne projekte u svojoj zemlji.