Postavke kolačića

Naša stranica koristi kolačiće

Neki od njih du neophodni za ispravan rad stranice, dok neke možete ugasiti u postavkama.

Projekt izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda strukturnifondovi.hr europski-fondovi.eu/konkurentnost-i-kohezija
Fondovi loga

Održan posljednji seminar za predstavnike jedinica lokalne samouprave koje gravitiraju budućem CGO-u Biljane Donje

Održan posljednji seminar za predstavnike jedinica lokalne samouprave koje gravitiraju budućem CGO-u Biljane Donje

26. 11. 2018.

Zadar, 22. studenog 2018. – U četvrtak, 22. studenog u Velikog vijećnici Grada Zadra tvrtka Eko d.o.o. za gospodarenje otpadom Zadarske županije održala je završni seminar za predstavnike jedinica lokalne samouprave i komunalnih poduzeća s područja obuhvata budućeg Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje. Ovim seminarom dovršeno je informiranje i educiranje lokalnih dionika o projektu izgradnje CGO-a te uspostavi cjelovitog sustava odgovornog gospodarenja otpadom u Zadarskoj i južnom dijelu Ličko-senjske županije, a koje je bilo predviđeno ugovorom o pružanju usluga odnosa s javnošću za projekt izgradnje CGO-a Biljane Donje.

Seminar na kojem je sudjelovalo 15-ak sudionika – predstavnika jedinica lokalne zajednice te lokalnih komunalnih poduzeća – vodio je Dino Perović, direktor tvrtke Eko d.o.o., koji je prisutne informirao o trenutnoj situaciji projekta izgradnje CGO-a Biljane Donje te budućem sustavu gospodarenja otpadom u Zadarskoj i južnom dijelu Ličko-senjske županije. Seminar je moderirala Ljiljana Jurjević, voditeljica Odjela za odnose s javnošću, edukaciju i arhiv tvrtke Eko d.o.o.

Predstavnici JLS-ova i posebno lokalnih komunalnih poduzeća na seminaru su postavili brojna pitanja vezana uz budući sustav gospodarenja otpadom u županiji te njihovoj ulozi u njemu, što je potvrdilo važnost ovakvih okupljanja. Stoga je direktor Perović najavio daljnje aktivnosti sa svrhom informiranja lokalnih dionika o napretku projekta te je pozvao sve zainteresirane da se u svakom trenutku obrate tvrtki Eko sa svim pitanjima i eventualnim nedoumicama.

Projekt izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje sufinanciran je sredstvima EU u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. iz Kohezijskog fonda u udjelu od 70,652%. U sufinanciranju sudjeluju još i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s 19,348% te Zadarska županija i gradovi i općine na području Zadarske i južnog dijela Ličko-senjske županije s 10%.