Postavke kolačića

Naša stranica koristi kolačiće

Neki od njih du neophodni za ispravan rad stranice, dok neke možete ugasiti u postavkama.

Projekt izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda strukturnifondovi.hr europski-fondovi.eu/konkurentnost-i-kohezija
Fondovi loga

Projekt koji mijenja način gospodarenja otpadom u Zadarskoj županiji

Projekt koji mijenja način gospodarenja otpadom u Zadarskoj županiji

19. 03. 2024.

Premijer Andrej Plenković u posjetu je Zadru. Obišao je Centar za gospodarenje otpadom Biljane Donje u povodu uspostave probnog rada. Istaknuo je da je to projekt koji će u potpunosti promijeniti način gospodarenja otpadom u Zadarskoj županiji.

- Stekli smo dojam ovog zaista ogromnog i velebnog projekta, projekta koji će u potpunosti promijeniti dosadašnji način gospodarenja otpadom ovdje u Zadarskoj županiji, ali i u dijelu Ličko-senjske županije. Možemo reći da ovako velebni projekt, vrijedan skoro 90 milijuna eura iz korijena mijenja pitanje odlaganja otpada i dovodi nas u novu fazu onoga što je naravno, cilj politike hrvatske Vlade, a to je recikliranje, zaštita okoliša, kvalitetan i siguran način gospodarenja otpadom, istaknuo je premijer Andrej Plenković o Centru za gospodarenje otpadom Biljane Donje.   

Tijekom posjeta Zadru, premijer Plenković je sudjelovao na svečanom potpisivanju ugovora o razvoju vodoopskrbe uslužnog područja Vodovoda Zadar. 

Uručio je i više ugovora o dodjeli nepovratnih sredstava iz Mehanizma za oporavak i otpornost za financiranje provedbe investicijskih projekata sustava javne vodoopskrbe i javne odvodnje.