Postavke kolačića

Naša stranica koristi kolačiće

Neki od njih du neophodni za ispravan rad stranice, dok neke možete ugasiti u postavkama.

Projekt izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda strukturnifondovi.hr europski-fondovi.eu/konkurentnost-i-kohezija
Fondovi loga

Završava se montaža MBO postrojenja u CGO-u Biljane Donje

Završava se montaža MBO postrojenja u CGO-u Biljane Donje

19. 09. 2023.

Uskoro bi u CGO Biljane Donje trebala biti instalirana oprema u sklopu postrojenja za mehaničko-biološku obradu otpada, a radove koji su u punom jeku zajedno s direktorom tvrtke Eko d.o.o. Dinom Perovićem obišao je zamjenik direktora Fonda Mirko Budiša. Kada montaža bude završena, slijedi osmotjedni pokusni rad kao dio šestomjesečnog probnog rada cijelog CGO-a.

Ovo je četvrti centar za gospodarenje otpadom koji će biti izgrađen u Hrvatskoj, a kapacitetom od 88.000 t/godišnje pokrivat će potrebe Zadarske i dijela Ličko-senjske županije. Projektu ukupno vrijednom oko 90 milijuna eura dodijeljeno je oko 49 milijuna eura EU sredstava kroz Operativni program konkurentnost i kohezija, a dio od 13,7% prihvatljivih troškova investicije sufinancira i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

„Centar, zajedno sa već izgrađenim pretovarnim stanicama u Biogradu na moru, Pagu i Gračacu predstavlja kvalitetnu alternativu postojećim odlagalištima jer je će se obrada miješanog komunalnog otpada obavljati po najvišim europskim standardima.“, istaknuo je zamjenik Budiša prilikom obilaska CGO-a.